نگاهی مختصر به بازی های ملی پوشان کریکت در مسابقات بزرگ چمپینز ترافی شورای بین المللی کریکت
سرمقاله ها

نگاهی مختصر به بازی های ملی پوشان کریکت در مسابقات بزرگ چمپینز ترافی شورای بین المللی کریکت

اولین بار بود که تیم ملی کریکت در مسابقات بزرگ چمپینز ترافی (جام قهرمانان) که در آن هشت تیم بزرگ جهان حضور دارد؛ اشتراک نمود که در آن از جمله سه بازی؛ ملی پوشان کریکت تیم انگلستان را با شکست مواجه نمود، با تیم آسترالیا موفقانه بازی نمود، اما در نتیجه باران شدید هر دو تیم یک نمره کسب کردند، اما از تیم آفریقای جنوبی شکست پذیرفت و توانست اشتراک خود را درین مسابقات بزرگ تاریخی و موفقانه ثبت نماید که به بعضی از موارد این موفقیتها ذیلاً اشاره میکنیم.

زمان مطالعه: ~12 دقیقه

اولین بار بود که تیم ملی کریکت در مسابقات بزرگ چمپینز ترافی (جام قهرمانان) که در آن هشت تیم بزرگ جهان حضور دارد؛ اشتراک نمود که در آن از جمله سه بازی؛ ملی پوشان کریکت تیم انگلستان را با شکست مواجه نمود، با تیم آسترالیا موفقانه بازی نمود، اما در نتیجه باران شدید هر دو تیم یک نمره کسب کردند، اما از تیم آفریقای جنوبی شکست پذیرفت و توانست اشتراک خود را درین مسابقات بزرگ تاریخی و موفقانه ثبت نماید که به بعضی از موارد این موفقیتها ذیلاً اشاره میکنیم.

مسابقات چمپین ترافی و راهیابی تیم ملی به این مسابقات بزرگ:

باید گفت که مسابقات بزرگ چمپینز ترافی شورای بین المللی کریکت هر چهار سال بعد میان هشت تیم برتر جهان کریکت به شکل یک روزه یا پنجاه آوره برگزار میشود که این مسابقات بعد از مسابقات جام جهانی یک روزه شورای بین المللی کریکت، بزرگترین بازی ها شناخته میشود. اما اگر به این مسابقات از نظر کیفیت و تیمهای بزرگ و قوی جهان دیده شود، پس گفته میتوانیم که این سلسله مسابقات نسبت به جام جهانی نیز بزرگتر میباشد، بخاطریکه مثل که قبلاً یادآور شدیم درین مسابقات بزرگ فقط هشت تیم بزرگ دنیای کریکت اشتراک دارند و هر تیم با دو تیم بزرگ دیگر مواجه میشود که هر بازی آن از اهمیت خاص برخوردار میباشد.

همچنان باید یادآور شد که راهیابی به این مسابقات نسبت به مسابقات جام جهانی نیز دشوارتر و سخت تر میباشد و اکثر اوقات تیمهای بزرگ بخاطر اشتراک در این مسابقات محروم میشود. پروسه ی راهیابی به مسابقات چمپینز ترافی سال جاری ۲۰۲۵، در مسابقات یک روزه یا پنجاه آوره جام جهانی سال ۲۰۲۳م آغاز شده بود که در آن هشت تیم برتر سال متذکره به این سلسله مسابقات راه یافتند.

قابل ذکر است که تیم افغانستان در مسابقات جام جهانی سال ۲۰۲۳م با شکست دادن تیمهای همچو انگلستان، پاکستان، سریلانکا و نیدرلند توانست مقام ششم را از آن خود نماید و به ترتیب توانست به مسابقات چمپینر ترافی سال جاری ۲۰۲۵م از جمله ده تیم، به حیث عضو ششم راه یابد که راهیابی به این مسابقات نیز یکی از آرمان های مردم افغانستان بود که در نتیجه تیم افغانستان توانست بطور مستقیم در این مسابقات بزرگ اشتراک نماید.

در فهرست راه یافته گان به چمپینز ترافی، برعلاوه افغانستان تیم استرالیا به حیث قهرمان جام مسابقات یک روزه سال ۲۰۲۳م شورای بین المللی کریکت مقام اول و هندوستان، آفریقای جنوبی، نیوزیلند، انگلستان و بنگله دیش به ترتیب راه یافته بود. تیم پاکستان که میزبانی این مسابقات بزرگ را به عهده داشت، بطور اتوماتیک به این مسابقات راه یافته بود، اما تیمهای بزرگ همچو ویست اندیز، سریلانکا، زمبابوی و ایرلند از اشتراک درین مسابقات محروم شدند.

بدون شک، اشتراک تیم افغانستان در همچو مسابقات بزرگ برای همه هموطنان ما یک افتخار بزرگ است که یک تیم نوظهور در مدت کم به این سرحد و جایگاه میرسد که پیشرفت تیم کریکت را نه تنها مردم، بلکه مبصرین کریکت جهان نیز از آن توصیف زیاد نموده است.

آماده و تنظیم فهرست تیم ملی:

فهرست تیم ملی کریکت به این مسابقات بزرگ یک ماه پیش از برگزاری و آغاز شدن این مسابقات بزرگ آماده و اعلام گردید که در آن به رهبری حشمت الله شهیدی کپیتان تیم ملی، ۱۵ بازیکن در فهرست جابجا شدند که برعلاوه ۱۵ بازیکن عمومی، سه بازیکن در فهرست احتیاطی نیز اشتراک داشتند که در آن الله محمد عضنفر توپ انداز سلو نیز حضور داشت که بعداً از اثر به وجود آمدن کسر در مهره ستون فقرات وی از فهرست خارج شد و بجای موصوف ننگیال خروتی که در فهرست بازیکنان احتیاطی حضور داشت، جاگزین وی گردید.

در این فهرست برعلاوه حشمت الله شهیدی کپتان تیم، رحمت شاه زرمتی، رحمن الله گربز، اکرام علي خیل، ابراهیم زدران، صدیق الله اتل، عظمت الله عمرزی، محمد نبي، گلبدین نایب، راشد خان، نور احمد، فضل الحق فاروقي، فرید احمد ملک و نوید زدران شامل بودند. همچنان درویش رسولی، بلال سمیع و ننگیال در فهرست بازیکنان احتیاطی شامل بودند.

تیم ملی کریکت برای این مسابقات بزرگ از یک سال گذشته بدینسو مصروف آماده گی ها بود که بطور مسلسل با کشورهای مختلف سلسله مسابقات یک روزه را انجام دادند. تیم ملی در اوایل سال گذشته به سریلانکا سفر نمود و بعدا از تیمهای بنگله دیش، ایرلند و آفریقای جنوبی میزبانی کردند که در اخیر سال به میزبانی زمبابوی به این کشور سفر نمودند و در اکثریت این مسابقات پیروزها را از آن خود کردند.

برعلاوه این همه، کریکت بورد افغانستان تیم ملی پوشان را برای آماده گی های بیشتر به چمپینز ترافی در ماه جنوری راهی امارات متحده عربی کردند، در آنجا تمریناتی همه جانبه انجام نمودند و برعلاوه تمرینات، مسابقات تمرینی و آماده گی نیز انجام نمودند. بعد از کمپ تمرینی امارات متحده عربی تیم کشور برای اشتراک در مسابقات چمپینز ترافی راهی پاکستان شدند که در آنجا قبل از مسابقات رسمی مقابل تیم های نیوزیلند و الف پاکستان حضور پیدا کردند.

مسابقات رسمی تیم افغانستان در مسابقات بزرگ چمپینز ترافی یا جام قهرمانان

تیم ملی کریکت در گروپ ب یا دوم مسابقات چمپینز ترافی حضور داشتند که در آن تیم ملی کریکت با قوی ترین تیمهای جهان (انگلستان، استرالیا و آفریقای جنوبی) حضور داشتند. تیم ملی کشور اولین بازی این سفر را تاریخ ۲۱ ماه فبروری مقابل تیم آفریقای جنوبی انجام نمود که بدبختانه با شکست مواجه شد، بعداً تاریخ ۲۶ این ماه مقابل انگلستان بازی نمود که در یک پیروزی بزرگ تیم ملی توانست تیم مقابل را با شکست مواجه نماید و بار دیگر یک ریکارد را به نام افغانستان ثبت نماید که بعداً در بازی نهایی تیم افغانستان با تیم استرالیا وارد میدان شد که در نتجه از اثر باران شدید این بازی لغوه شد و به هر تیم یک امتیاز یا نمره داده شد.

تیم افغانستان برای راه یافتن به دور نیمه نهایی این مسابقات بزرگ باید دو بازی را برنده می شد، که بدبختانه از اثر باران نتوانست چهار نمره را از آن خود نماید، اما با کسب یک پیروزی و یک امتیاز که در مجموع سه نمره میشود؛ از راهیابی به مسابقات نیمه نهایی ماندند. باید گفت که افغانستان یک شانس دیگر داشت که باید در همین جدول تیم انگلستان به تفاوت بزرگ تیم آفریقای جنوبی را با شکست مواجه می نمود، اما بدبختانه این کار هم صورت نگرفت و در نتیجه افغانستان از پیشروی به مرحله نیمه نهایی ماند.

 بازیکنان برتر تیم ملی پوشان

از جمله توپزنهای تیم ملی کریکت ابراهیم زدران با انجام دادن ۲۱۶ دوش با ۷۲ دوش اوسط از جمله پیشتازترین بازیکن تیم میباشد. همچنان عظمت الله عمرزی با کسب ۱۲۶دوش مقام دوم، رحمت شاه با کسب ۱۰۶ دوش مقام سوم و صدیق الله اتل با کسب ۱۰۵ دوش مقام چهارم را از آن خود کرد، اما در بخش توپ اندازی نیز عظمت الله عمرزی با کسب ۷ ویکت مقام اول، محمد نبی با کسب چهار ویکت مقام دوم و فضل الحق فاروقی با کسب دو ویکت مقام سوم را از آن خود کردند.

باید گفت که در مجموع ابراهیم زدران و عظمت الله عمرزی از بازیکنان پیشتاز بودند که در عموم به نفع افغانستان بسیار موفقانه بازی نمودند و در این مسابقات بزرگ بسیار خوب درخشیدند و افتخارات زیادی را به نام افغانستان ثبت کردند.

افغانستان؛ دومین تیم پیشتاز اسیا:

تیم ملی کریکت در سه جام بزرگ شورای بین المللی کریکت مسابقات شورای بین المللی کریکت بسیار موفقانه بازی نمودند و خوب درخشیدند که در نتیجه حتی مبصرین بزرگ بازی کریکت نیز تیم ملی کریکت را دومین تیم بزرگ و موفق کشورهای اسیا نامیدند که تاکنون توانسته است در جام های جهانی شورای بین المللی کریکت به ترتیب (۲۰۲۳، ۲۰۲۴ و سال ۲۰۲۵م) دست آوردهای فراوان داشتند که به همین دلیل مبصرین ورزش کریکت، بعد از تیم هندوستان، تیم افغانستان را یک تیم بزرگ، پیشتاز و موفق خوانده است.

باید یادآور شد که تیم ملی کریکت در سه جام اخیر شورای بین المللی از جمله ۱۹ بازی خود ۱۰ آن را به نام افغانستان ثبت کرده است و متباقی ۹ بازی را به تیمهای مقابل واگذار کرده است که به اساس این فیصدی سطح برد و پیروزی های تیم کشور بعد از هندوستان بالا به نظر میرسد. تیم پاکستان در این سه سلسله بازی ها فقط ۱۵ بازی انجام داده است که از جمله تنها ۶ بازی را برنده شده است. بنگله دیش از این جمله ۵ بازی برنده شده است و ۱۳ بار شکست خورده است و سریلانکا از جمله ۱۲ بازی فقط ۳ بازی را برنده شده است.

همچنان تیم افغانستان در مقابل تیمهای عضو کامل شورای بین المللی کریکت نیز ۷ بازی از آن خود کرده است. پاکستان ۴ بازی، بنگله دیش ۳ بازی و سریلانکا فقط یک بازی از آن خود کرده است و همچنان تیم افغانستان در راهیابی به دور نیمه نهایی نیز از تیمهای دیگر اسیایی پیشتار میباشد و در جام جهانی سال ۲۰۲۴م به دور نیمه نهایی راه یافته است که به همین اساس دومین تیم پیشتار کشورهای اسیا به شمار میرود.

از سوی دیگر دیل ستین توپ انداز سریع سابق کشور آفریقایی جنوبی که در حال حاضر در شورای بین المللی کریکت وظیفه مبصر کریکت را به عهده دارد؛ نیز از پیشرفت تیز و موفقانه تیم افغانستان ستایش کرده است و گفته است که اگر تیم افغانستان همچو حرکت سریع و خوب داشته باشد، دور نیست که یک روز جام جهانی را به نام افغانستان ثبت نماید.

به امید موفقیت و پیروزی های بیشتر تیم ملی کریکت!

حامیان مالی و همکاران